ontbijt
Gezond eten

Hoe belangrijk is het ontbijt?

Als je wakker wordt is het meeste voedsel tijdens je slaap verteerd. Er zijn echter veel mensen die het ontbijt overslaan. Het ontbijt is juist belangrijk om de dag vol energie te beginnen en met een goed ontbijt ben je gewoon veel vrolijker en kan je je beter concentreren.

Bijzonder genoeg helpt ontbijten niet om af te vallen. Iets wat ons al jaren wordt verteld. Hier zie je een onderzoek waaruit blijkt dat ontbijten geen effect heeft. Wel is het zo dat de meeste mensen veel meer trek krijgen om te snoepen gedurende de dag. Door niks te eten in de ochtend denkt het lichaam dat er een tijd van honger aan komt. Dit betekent dat het alle voedingstoffen in je lichaam gaat opslaan. Het is beter om de voedingsstoffen te verbruiken. Wat helpt is om in de ochtend iets te doen aan beweging. Hier krijg je honger van omdat het lichaam wordt geactiveerd.

In theorie is het echt beter om goed te ontbijten maar niet iedereen vind het makkelijk om deze maaltijd te eten. Je kunt daarom kiezen voor bijvoorbeeld yoghurt met fruit en muesli, of een shake welke ook een stuk makkelijker te eten zijn. Benieuwd hoe men in andere landen ontbijt? Hier zie je foto’s uit 50 verschillende landen.