gezonde recepten
Gezond eten

Gezonde recepten – Top 5

Gezonde recepten boordevol met smaak vind je ook op afslanklijn.nl. Afslanken is zo makkelijk nog niet en de verleiding om snel even tussendoor je stevige trek te stillen met een zoutje of een snoepje daar weten de meeste lezers wel meer van. Vele dieeten en de recepten die daar bij komen kijken zijn vaak saai en zorgen ervoor dat je vaak nog honger of trek hebt in bepaalde smaken. Daarom willen wij je graag laten zien wat nu gezonde recepten zijn die je een gevoel van voldoening geven.

1. Hamburger gezond

Op nummer 1 hebben wij absoluut de gezonde Hamburger van de allerhande. Meergranenbrood in plaats van een hamburgerbroodje, hamburger wordt steak tartaar en geen mayo maar houmous en salsa. Het is makkelijk te maken en het is misschien stiekem nog lekkerder dan een traditionele hamburger. Voornamelijk omdat je hem zelf gemaakt heb. Het is leuk om te doen en smullen doe je zeker. Laat de mayonaise en ketchup in de koelkast, je hoeft hier geen smaken aan toe te voegen. Voor alle lezers die van een bourgondisch leven houden is dit een absolute uitvinding.

[button link=”http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1088598/hamburger-gezond” window=”yes”]Bekijk recept![/button]

gezonde recepten

 

2. Vegetarische wrap

Deze kleurrijke Mexicaanse wrap gevuld met mais, bonen en yoghurt is makkelijk en snel klaar te maken. Eet er iemand mee? Dan is dat geen probleem. De dikke griekse yoghurt of kwark zorgt ervoor dat dit gezonde recept een romige smaaksensatie teweeg brengt. Dit is tevens een perfecte oplossing voor een lekkere lunch maaltijd. Je bent er ruim een half uur mee bezig het te bereiden maar een groot voordeel van dit recept is dat je het gemakkelijk kunt bewaren om later nog eens te genieten van de heerlijke mexicaanse smaken.

[button link=”http://www.leukerecepten.nl/recepten/1521-vegetarische-wrap” window=”yes”]Bekijk recept![/button]

gezonde recepten

 

3. Waldorfsalade met kip en knolselderij

De perfecte lunchmaaltijd is wel deze waldorfsalade. Deze hoort echt thuis in de top 5 gezonde recepten van afslanklijn.nl. De kip in deze salade geeft je een voldaan gevoel. Ook is deze salade rijk aan frisse ingrediënten zoals appel en knolselderij. Genoeg verteld en wij raden aan om even een kijkje te nemen naar de smakelijke video hieronder.

[button link=”http://www.ah.nl/allerhande/video/R-V2434399/waldorfsalade-met-kip-en-knolselderij” window=”yes”]Bekijk recept![/button]

 

4. Zuurkoolschotel uit pauline’s oven

Een typisch hollands gerecht met de perfecte balans tussen zoet, zout en zuur. Vanwege de volledigheid vonden wij dat dit recept absoluut in de top 5 hoort. Een smaaksensatie vanwege de toegevoegde rozijnen en eventueel de uitgebakken spek. Het is de moeite waard dit recept eens te proberen, helemaal als je gek bent van hollandse pot!

[button link=”http://uitpaulineskeuken.nl/2015/02/fast-fresh-zuurkoolschotel-uit-de-oven.html”  window=”yes”]Bekijk recept![/button]

gezonde recepten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Ovenschotel met zalm en zoete aardappel

Deze maaltijd bevat zalm en zoete aardappel wat een heerlijke combinatie is. Het is erg weinig werk, het grootste gedeelte staat de schaal in de oven. Rijk aan groente en vis waardoor deze maaltijd goed genoeg is als enige gerecht voor het avond eten.

[button link=”http://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/ovenschotel-met-zalm-en-zoete-aardappel/” window=”yes”]Bekijk recept![/button]

gezonde recepten